Min borreliahistoria

Många stavfel osv, kommer ordna snart....

Juli 2007 blev jag biten av fästing, en liten en på benet, satt i nån timme eller så.
ca 14 dagar senare fick som ett jättestort myggbett, pga att det gått så länge sedan jag plockade bort fästingen kopplade jag inte ihop det med borrelia till att börja med.
Svullnaden blev värre och värre och det kom utslag runt om, vi besökte läkare på vårdcentralen och fick ett enkelt penicillin utskrivet.

Efter några dagar på detta fick jag även utslag på armbågar, knän och i svanken. Vi googlade lite på borrelia och kom fram till att jag nog skulle ha doxyferm istället som är ett mer avancerat penicillin. Läkaren (ny) höll inte med och skrev ut antihistaminer(allergimedicin) istället. Utslagen försvann efter ett tag.


Efter några månader fick jag tillbaka svullnaden och utslagen och besökte läkare igen, han trodde inte det var borrelia och skickade mig till hudmotragningen i kalmar istället.
På hudmottagningen tog de biopsi på svullnaden/utslaget och tog blodprov.
Blodprovet från hudmottagningen visade på borrelia och jag fick tio dagar med doxyferm (mer avancerat penicillin)
Jag mådde jättedåligt under tiden jag åt doxyferm, influensasymtom med extrem trötthet och värk i muskler och leder.
Även sedan jag avslutat behandlingen fortsatte jag att må dåligt med konstant trötthet, värk i muskler och leder, kräkningar ibland och huvudvärk ibland.December 2007 uppsökte vi läkare igen (vårdcentralen) och tog nya blodprov. Läkaren (dansk, fattade knappt vad han sa) berättade att blodproven visade negativt för borrelia.
I efterhand har vi fått reda på att denna läkaren ljög oss rakt upp i ansiktet, när man testar testar man för antikroppar mot borrelia, gränsen för borrelia går på 10 eller något och jag hade 12-16 eller så.

Fortsätter att vara väldigt trött och hängig, klarar knappt av skolan....
Testar alla naturmedel som rekomenderas; vitaminer, svavel(MSM), kolodialt silver, grapefruktkärnextrakt osv osv

Blev remitterade till barnmottagningen i Kalmar och träffade läkaren Peter Baeck, vi visade vad vi kommit fram till via internet och han var hyffsat öppen för ideen att svensk forskning faktisk kan ha fel i fallet med borrelia, men han ville utesluta allt annat så jag fick hjärtat undersökt och hjärnan och lungorna röntgade.
Dessa tester visade inget ovanligt.Efter en tid, i april 2008 fick jag dessutom tillbaka mina utslag och fick utskrivet tre veckor med doxyferm, något som egentligen går emot de svenska riktlinjerna för medicinering mot borrelia.
Mådde pyton under tiden jag åt penicillinet och kunde bara gå i skolan 2-3 dagar i veckan, dessutom fick jag solexem av penicillinet efter jag varit ute och ridit i solskenet utan handskar.

Efter behandlingen, under sommarlovet 2008 började jag känna mig bättre och bättre.
När jag började skolan igen hösten 2008 räknade jag mig själv som botad.Efter nån månad (oktober-november) började jag känna mig sämre igen, särskilt de dagar det var lite kallt och regnade. Ju kallare det blev desto sämre mådde jag och i slutet på november var det bar att inse att jag forfarande hade borrelia.

Vi vet att det inte finns mer bahndling att få i Sverige, så vi kontaktade borreliaföreningen och fick hjälp att skicka blodprov till Tyskland där de har bättre testmetoder och kan medicinera på ett sätt som inte är tillåtet i Sverige.
Vi skickade proverna innan julhelgen 2008 och fick tillbaka provsvaren i mitten på januari 2009, de visade positivt för borrelia.
Vi kontaktade Borreliaspecialisten dr. Kleman i Tyskland och fick tid den 21 februari.


Den 26/1 sjukskrivde jag mig från skolan (ridsportinriktning på Ingelstadgymnasiet) på heltid, kommer slutföra endast ett par kurser på distans och sedan hoppa av till sommaren och så fort jag orkar börja på korrespondans gymansium istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0